peking dag 4 en 5

26 oktober 2011 - Peking, China

Omdat ik de meeste highlights op het eind van de week ga doen heb ik mooi de tijd om eens wat andere dingen te doen. Het regent vandaag en heb ik maar besloten om een ander te laten fietsen en zelf lekker droog achterin te zitten. Leuke hutongs gezien die mij uiteindelijk op het grote plein bracht. Daar het nationaal historisch museum bekeken waar je wel een paar uur in kan ronddwalen. Daarna dacht ik wel een stukje naar het hotel terug te lopen maar mijn kompas werkte niet best. Richtingsgevoel was waardeloos en heb een tijdje lopen dwalen. Gelukkig rijden er taxi's ! Gisteren naar komplex 789 geweest, dit is een oude munitie fabriek en opslag geweest waar ze nu allerlei galerijen, winkeltjes en barretjes in hebben onder gebracht. Oud met nieuw gecombineerd. Daarna naar het Olympisch park gegaan waar we natuurlijk mooie fotootjes van het bird nest hebben geschoten. Ik werd wederom aangesproken door enkele chinezen en ik denk dat dit een manier is om gezellig wat te drinken en hopen dat die buitenlander wel betaald. Vandaag aangesloten bij de groep. Dit zijn er 24 en voel me nu helemaal een toerist. ben gelukkig wel zo vrij om dingen wel of niet te doen. Komende 3 dagen excursies naar Verboden stad, de muur en het zomer paleis. De rest is facultatief en zien we wel. Groep is wel divers, jong, oud , stelletjes en alleen reizenden. Komt best goed denk ik. Zover de verhalen , helaas lukt het niet om met deze ipad een foto mee te sturen. Kan jullie wel vertellen dat je Peking echt een keer gezien moet hebben. Zo gevarieerd en verrassend deze stad is , heb ik nog geen ander gezien !! groeten Ronald

1. Jos:
    26 oktober 2011
    wat een fantastische beleving1
    jij komt niet uitverteld als je weer terug in dit kikkerlandje bent .geniet ervan.
    hier is alles oke.
    de meisjes kunnen nu af gaan tellen.
    groetjes rina
  2. Marielle:
    26 oktober 2011
    ok ok 'k heb Peking op mijn to-do lijstje gezet....

Ps ga je ook die tocht maken per boot die pap en oom Jan toen ook gedaan hebben?

xxx jel
  3. Marielle:
    28 oktober 2011
    我学中文!
    wǒ xué zhōng wén ! ( Ik leer Chinees! )
  4. Muis:
    29 oktober 2011
    Hey Ron ! Gisteren nog met Tuur en Bart een peking eend opgepeuzeld.....neem je er nog een paar mee voor ons ?

Dinky Dow Pow
  5. Muis:
    29 oktober 2011
    Hier nog een goede openingszin voor in de kroeg

我做 3 伏特加和克羅凱特,愚蠢的妓女
  6. Bibi:
    30 oktober 2011
    tante jel, dan ga ik sowieso met je mee!! deal?
    en pap, jij aan de thee? ik dacht dat je dat voor mannen van de andere kant vond? hihih

dikke X